Tom Rob Smith: Dijete 44

100,00 kn

Tvri uvez. Prijevod Kristina Sawell.

Sovjetski Savez, 1953.
U zemlji besklasnog društva, u državi koja se brine za svoj narod i koja mu omogućava socijalnu skrb, obrazovanje i sigurnost — zločin ne postoji. Postoji samo politička veleizdaja — gubitak vjere i odanosti Državi.
Lav Stepanovič Demidov zna to bolje od ikoga. Visoki dužnosnik KGB-a i nekadašnji narodni heroj ne sumnja u važnost vjere i služenja domovini. Međutim, nakon što je na željezničkoj pruzi u Moskvi pronađeno tijelo dječaka, Lav je iznenađen što obitelj žrtve vjeruje da se radi o ubojstvu. lako mu je naređeno da zanemari njihove iskaze, Lav biva uvučen u slučaj jer duboko u sebi vjeruje kako to nije cijela priča. Njegove ga sumnje dovode u nemilost Službe sigurnosti, ne ostavljajući mu mnogo izbora nego da napusti voljenu Partiju.
Prognan u grad duboko u planinama Urala, zajedno sa svojom ženom Raisom, nailazi na tijelo još jednog djeteta ubijenog na isti način kao dječak u Moskvi, zločin koji je pomogao prikriti. Stavljajući na kocku svoj život, i život cijele svoje obitelji, Lav odlazi u potragu za nemilosrdnim ubojicom, te ubrzo otkriva da se najveća opasnost ne krije u onom kojeg pokušava uloviti već u zemlji koju pokušava zaštititi.
Dijete 44 triler je izvanredne snage i napetosti, ali i potresan prikaz manipulativne moći vlasti koja ugradnjom sustava straha i paranoje stvara tihe i poslušne podanike.Dijete 44 također je i priča o pobjedi dobra nad zlom, ljubavi nad strahom, čovjeka nad mehanizmom.

Autor: Tom Rob Smith
Izdavač: Novela, Zagreb
Izdanje: prvo / first
Godina: 2009
Uvez: tvrdi
Format: 21
Stranica: 465