Kim Cattrall autograph /potpis: Flyer za predstavu Whose Life, Is it anyway

150,00 kn

Kim Cattrall je britanska glumica rođena 21.8.1956. godine u Liverpoolu.

Puno ime joj je Kim Victoria Cattrall, a visoka je 170 cm.

Prije prvog rođendana (u dobi od tri mjeseca), roditelji Dennis i Shane starija sestra su emigrirali u Kanadu, na istočnu stranu Vancouvera u malu pokrajinu Little River. U jedanaestoj, Kim se vraća u Veliku britaniju, gdje završava London Academy of Music and Dramatic Art. Nakon toga, u šesnaestoj odlazi u Ney York gdje upisuje American Academy of Dramatic Arts. Kao apsolventica (1975 godine), prijavljuje se na audiciju i dobiva ulogu u filmu Rosebud redatelja Otto Premingera, na čiji nagovor potpisuje ugovor sa filmskim studiom Universal na pet godina.

Uz nastupe na filmu i televiziji, Kim je angažirana i na kazališnim daskama, a priznanje svojoj svjetskoj popularnosti dobiva 2000. godine, kada je kompanija Pepsi angažira kao zaštitno lice za svoju promidžbenu kampanju za sezonu 2000./2001.

Uz brojne nominacije (tri za Emmy i Golden Globe) dobitnica je mnogih uglednih nagrada. Tako je uz nagrade u filmskom svijetu (Golden Globe i Screen Actor's Guild award), osvojila Glammy Avard za ženu godine britanskog modnog časopisa British Glamour magazine, te nagradu za najbolju kazališnu glumicu 2005. godine za ulogu u drami Whose Life Is It Anyway?.

Tri puta se udavala i to za Larry Davisa, Andre J. Lysona i Marka Levinsona, od kojeg se rastala 2004. godine

Tečno govori njemački, a časopis People Magazine je uvrstio Kim među 25 najzanimljivijih ljudi 2001. godine.

Autor: Kim Cattrall autograph /potpis
Izdavač: London
Format: 10X21
Stranica: 4
Potpis: autor