Igor Stiks: Dvorac u Romagni

100,00 kn

S potpisom autora. Prvi roman autora Elijahove stolice Roman se odvija između renesansne Italije i Titove Jugoslavije, pripovijedajući paralelne ali i isprepletene priče o ljubavi, prijevari i izdaji. Povijest se ponavlja, a neprekidna nostalgija za udobnošću doma prožima ovo emotivno književno djelo. 

Midwest Book Review 

U ovom zgusnutom, vješto strukturiranom romanu, Štiks je konstruirao čudesnu dvoranu zrcala. Priče odražavaju i iskrivljuju jedna drugu, a sudbine likova povezuju se premošćujući vrijeme i prostor. Svojom promišljenošću i ozbiljnošću, Dvorac u Romagni potvrđuje snagu romaneskne forme koja se suprotstavlja prirodi vremena i sjećanja. 

Vue Weekly 

Igor Štiks se potvrdio kao vodeći književni glas svoje generacije. Progonjena iskustvima i slikama jugoslavenskog rata, ova je generacija shvatila da, kada si jednom prisiljen napustiti svoj dom, emigracija od slučajnog bijega postaje egzistencijalnom sudbinom... Kratki i elegantni roman o lojalnostima stavljenim na kušnju i višestrukim identitetima, Dvorac u Romagni bio je obećavajući početak. 

Aleš Debeljak, World Literature Today

Autor: Igor Štiks
Izdavač: Fraktura
Godina: 2007
Uvez: meki
Format: 13x19
Stranica: 138